Project herbruikbare bekers

Wat zegt de nieuwe wetgeving?
Vanaf 2020 zal het op alle evenementen – van schoolfeesten tot grote festivals – verboden zijn om drank te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes. Alles moet geserveerd worden in herbruikbare bekers. Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 90% (en vanaf 2022 voor 95%) opnieuw inzamelen. Overheden mogen vanaf 2020 voor hun eigen werking geen wegwerpbekers meer gebruiken en op eigen evenementen geen wegwerpbekers, petflesjes of blikjes meer aanbieden aan bezoekers.

Backcup op uw evenement?!
Verenigingen en organisatoren van evenementen kunnen bij ons terecht voor het huren en wassen van herbruikbare bekers. In samenwerking met IOK Afvalbeheer starten wij hiervoor een nieuw project op.  Wij bieden bekers aan in duurzaam plastic in verschillende formaten. Zowel kleine als grotere evenementen kunnen bij ons terecht. Op 5 verschillende locaties in de Kempen kunnen de bekers afgehaald worden. De afwas van de bekers is steeds in de huurprijs inbegrepen, de bekers moeten enkel gespoeld terug binnen gebracht worden. 

Bestel hier je BackCups

 

Backcup op maat?!
Lokale overheden kunnen bij ons terecht voor een samenwerking op maat. Wilt u bijvoorbeeld als gemeentebestuur een aanbod doen of dienstverlening aanbieden voor uw eventorganisatoren? Dan bekijken we graag samen hoe we dit mee mogelijk kunnen maken. 

 

Waarom kiezen voor Backcup?

  • Ecologische herbruikbare bekers in uw buurt (verschillende locaties in de Kempen)
  • Groot aanbod bekers in verschillende formaten en duurzaam plastic
  • Wij doen de afwas voor u! (enkel gespoeld terugbrengen)
  • 100% circulair project => de bekers worden aan het einde van hun levensduur gerecycleerd tot nieuwe grondstoffen
  • U steunt tewerkstelling in de sociale economie