Over ons

Over De Sprong

Oorspronkelijk ontstaan in 1999, fuseerde de Sprong in 2016 met Fietsenatelier Mol vzw. Ons maatwerkbedrijf bevindt zich op Kempens grondgebied, met vestigingen in Geel, Herentals, Herenthout, Meerhout, Mol, Olen en Turnhout.

Onze missie? Kansen creëren! Voor medewerkers én bedrijven.

Wij geloven er sterk in dat — zeker in het huidige economische klimaat — de toekomst ligt bij lokaal verankerd inclusief ondernemen. Bedrijven worstelen om hun arbeidsplaatsen ingevuld te krijgen en botsen vervolgens weer op verloop van hun medewerkers. Terwijl er in de regio zoveel mensen, ondanks hun capaciteiten, moeilijk of zelfs helemaal niet hun weg naar de arbeidsmarkt vinden. Daarom doen we er alles aan om deze groep de kans te geven om te groeien en zich te ontwikkelen. Dit is een erg intensief proces en gaat verder dan regulier maatwerk. Want onze missie is best ambitieus: een maximale doorstroom naar de arbeidsmarkt creëren.

Maak kennis met onze projecten

Maatwerk is een persoonlijke zaak

We zijn een open organisatie. Iedereen is welkom bij ons, ongeacht rugzak of achtergrond. We bekijken onze medewerkers zonder (voor)oordeel en maken er een halszaak van om hen écht te leren kennen en te werken aan een vertrouwensband. Pas dan krijgen we een goed beeld van wie we voor ons hebben, wat hij of zij wil en kan én hoe we daarmee kunnen helpen. Via gerichte opleidingen en begeleidingstrajecten stomen we hen vervolgens klaar voor de arbeidsmarkt. Ook krijgen onze medewerkers de kans om ervaring op te doen — en open te bloeien — binnen onze eigen duurzame projecten.

Ontdek hier hoe we dat doen

Arbeidsmatige activiteiten: zinvolle tijdsbesteding

Onze afdeling Arbeidsmatige Activiteiten (voorheen Arbeidszorg) richt zich specifiek op personen die — omwille van een diverse problematiek — (nog) niet terechtkunnen in het sociale of reguliere arbeidscircuit. Sinds 2021 werken we samen met zorgboerderij vzw Klein Postel in Mol. Via dit begeleide project vinden de AMA-medewerkers terug aansluiting met de werkvloer en krijgen zij groeikansen via zinvolle activiteiten, zoals het verzorgen van minipaardjes en werken op een rond de boerderij. Wie weet resulteert dit later wel in een stage bij de Sprong of een ander initiatief?

De Groenmakers

Zelfoogsttuin Turnhout

De zelfoogsttuin is een uniek project, omdat het zoveel méér omvat.

Bekijk project
Zelfoogsttuin Turnhout
De Milieumakers

Groepsaankoop hemelwatertonnen

Door de aanhoudende droogte wilde IOK Afvalbeheer de Kempenaren via groepsaankoop stimuleren om een hemelwaterton in hun tuin te plaatsen. Ze klopten aan bij de Sprong om hierbij te helpen.

Bekijk project
Groepsaankoop hemelwatertonnen

Heb je vragen?

Heb je vragen over onze werking of wil je de Sprong beter leren kennen? Neem gerust contact op. We geven je graag een woordje uitleg.

Contact

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.