De Sprong vzw en Sunparks Kempense Meren ondertekenen charter voor sterk maatwerk binnen vakantieparken

Drie maatwerkbedrijven (vzw de Biehal, Arbeidskansen vzw en De Sprong vzw uit Meerhout) en drie vakantieparken (Center Parcs De Vossemeren, Center Parcs Erperheide en het Molse Sunparks Kempense Meren) hebben donderdag hun handtekening gezet onder een officieel charter om in de toekomst structureel samen te werken en te focussen op inclusief ondernemen. “Een win-win voor iedereen.”

De inspiratiebron voor de huidige samenwerking was het Europese project ‘Employment Design on the Move’, dat de inzet van medewerkers uit sociale economie onderzocht in onder meer zorgcentra, intercommunales voor afvalverwerking en ook vakantieparken. Onder impuls van dat transnationale project zetten de betrokken vakantieparken en maatwerkbedrijven twee stageperiodes op poten, waarbij enkele medewerkers uit de maatwerkbedrijven aan de slag gingen in de vakantieparken.

Vertegenwoordigers van drie maatwerkbedrijven en drie vakantieparken zetten hun handtekening. Foto: AF

Individueel maatwerk
“Nu de samenwerking geofficialiseerd is, kijken wij er natuurlijk naar uit om binnenkort opnieuw werkkrachten van De Sprong te verwelkomen in ons vakantiepark”, aldus nog Karen Vandenboer. “Els Vanstechelman, coördinator bij De Sprong, is al enkele keren langsgekomen om een analyse te maken van onze werking. Zo kunnen we individueel maatwerk voorzien. Dat zal trouwens niet alleen zijn in de logistieke afdeling. Er zullen zeker ook taken voorzien worden bij de technische en de groendienst.”

De samenwerking met Sunparks Kempense Meren is ook voor De Sprong vzw uit Meerhout een meerwaarde. “Wij gaan telkens op zoek naar mogelijkheden om onze mensen te werk te stellen”, vertelt directeur Bart Quirijnen. “Dat gebeurt in verschillende sectoren zoals de zorg en het toerisme. In die sectoren is er een groot tekort aan werkkrachten en dus is een samenwerking zoals deze een win-win voor iedereen.”

Rijkere werkvloer
Niet alleen de verhoging van het aantal werkkrachten in de verschillende sectoren is een voordeel. “Onze mensen dragen bij tot een rijkere werkvloer”, weet Bart Quirijnen. “Ze nemen bovendien een stukje werklast weg voor de vaste werknemers, waardoor de werkdruk verlaagt. Het is uiteraard wel belangrijk om de talenten van onze werkkrachten optimaal te benutten en een takenpakket op maat te maken. Binnen vakantieparken zijn de mogelijkheden tot tewerkstelling alvast legio en samen kunnen we inclusief ondernemen. Tot nu toe kregen twee werkkrachten de kans om stage te lopen bij Sunparks Kempense Meren en dat aantal hopen we binnenkort natuurlijk te verhogen.”

Bron: Annelies Frederickx

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.