Fietspunten

VZW De Sprong is de uitbater van de fietspunten aan de stations van Mol, Geel en Herentals. Op deze manier werkt VZW De Sprong mee aan de uitbouw van een geschakeld netwerk fietspunten Kempen.

Met de fietspunten trachten wij het gebruik van de fiets in combinatie met het openbaar vervoer te stimuleren. Dit doen wij door de stationsomgeving zo aangenaam mogelijk te houden voor de pendelaar/reiziger. Onze medewerkers zorgen op werkdagen voor de algemene netheid van de stations. Opruimen van zwerfvuil, weghalen van weesfietsen of slecht gestalde fietsen, mensen aanspreken op het correct stallen van hun fiets,… behoort allemaal tot ons takenpakket.

Ook kan de pendelaar/reiziger in het fietspunt terecht voor kleine fietsherstellingen volgens het thuiskomstprincipe. Hierdoor kan hij/zij toch nog veilig en reglementair naar huis fietsen. Indien er grote herstellingen nodig zijn verwijzen onze medewerkers je door naar de plaatselijke fietsenmaker.

Je kan aan de fietspunten ook terecht voor het huren van fietsen. In Herentals kan je beroep doen op de toeristenfietsen van de stad Herentals, in Mol en Geel kan je beroep doen op de huurfietsen van VZW De Sprong, afdeling fietsenatelier.

Verder bieden wij de pendelaars ook de Bluebike aan. Met een abonnement van €10/jaar kan je aan het station een blue bike huren aan €3/dag. Door het “derde betalersysteem” is dit in sommige steden en gemeentes maar €1/dag of zelfs gratis. Meer info vind je op www.blue-bike.be.