Startschot: het succesverhaal van Gezondmaker Roger

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag het startschot: het succesverhaal van onze eigen gezondmaker Roger! Wie begon bij Klein Postel en uitgroeide tot een gewaardeerd collega in woonzorgcentrum de Witte Meren. Dit lijkt ons een écht high five moment!

Lees of bekijk het verhaal van Roger – de video is onderaan de pagina te vinden

Maak kennis met Roger, een moedig man dat na een uitdagende periode zijn weg vond naar een nieuw en betekenisvol hoofdstuk. Roger begon bij Klein Postel om vervolgens de sprong te maken naar de zorgsector. De sector waar hij voor gestudeerd heeft en hoopt zijn loopbaan weer op te pakken en te voltooien.

De eerste sprong van Roger: Klein Postel
Roger startte zijn arbeidstraject bij Klein Postel na een periode van ziekte in het kader van ArbeidsMatigActiveiten. Sinds 2021 werkt de Sprong samen met zorgboerderij vzw Klein Postel in Mol. Via dit begeleide project vinden de AMA-medewerkers terug aansluiting met de werkvloer en krijgen zij groeikansen via zinvolle activiteiten, zoals het verzorgen van minipaardjes en werken op en rond de boerderij. Verder ondersteunen de AMA-medewerkers ook de dagbestedingen die Klein Postel aanbiedt aan mensen met ondersteuningsnood.

Hier, te midden van minipaardjes die dagelijks verzorging en genegenheid nodig hebben, vond Roger rust. Via GTB kwam hij in contact met Klein Postel en later met De Sprong. Bij Klein Postel kreeg Roger de vrijheid om zijn dagelijkse taken te kiezen, wat hem een gevoel van rust gaf. “De omgeving is zalig, net zoals het wandelen met de paarden. De rust maakte het prettig om er te beginnen met werken.” Tijdens zijn werk ontmoette hij mensen met mentale uitdagingen, hij begeleidde mensen die kwamen wandelen met de paardjes. Dit bracht Roger terug naar zijn roots in de zorgsector en gaf hem de moed om weer met mensen te gaan werken in de toekomst. Het zaadje was geplant.

De Sprong naar de Gezondmakers
Na twee jaar bij Klein Postel kwam Roger, opnieuw via GTB, bij de Sprong terecht. Hij startte bij de Sprong als Techniemaker binnen het fietsatelier, maar tijdens de nieuwjaarsreceptie ontdekte hij de nieuwe afdeling: de Gezondmakers. Roger maakte de sprong naar de Gezondmakers en kreeg de kans om in woonzorgcentrum De Witte Meren te werken, weer terug in de sector waar zijn hart ligt.

Zijn werk bestaat voornamelijk uit bedden dekken, aangevuld met andere kleine werkzaamheden zoals incontinentiemateriaal aanvullen, kledij ophangen en rolstoelen poetsen. Zo verlicht Roger het werk van het woonzorgcentrum.

Het verhaal van Roger
“Ik ben hier in een warme omgeving terechtgekomen. Ik heb leuke en toffe collega’s en er is een prachtige toekomst voor mij. Ik kan hier doorgroeien door mijn ervaringen”, deelt Roger enthousiast. Dankzij de steun van zijn begeleiders bij De Sprong en in het woonzorgcentrum voelt hij zich gewaardeerd. Roger is trots op zijn rol als Gezondmaker.

Een indrukwekkende reis van uitdaging naar voldoening, waarbij Roger zijn plek heeft gevonden in de zorgsector en weer met hoop naar de toekomst kijkt. Een écht high five moment als je het ons vraagt.

Met ondersteuning van de provincie Antwerpen werken wij aan een inclusieve economie.


Bekijk Rogér’s volledige verhaal in de video!

 

 

 

Sociale economie inzetten voor uw bedrijf?

Neem contact op

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.