Het succesverhaal van doorstromer Najim: “Werken in het groen geeft vrijheid!”

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag het succesverhaal van Najim! Na zeven jaar gewerkt te hebben bij de Sprong, is hij doorgestroomd naar het reguliere arbeidscircuit. Zijn boodschap? Blijven doorgaan en niet opgeven. Dit is een écht high five moment volgens ons!

Lees of bekijk het verhaal van Najim – de video is onderaan de pagina te vinden!

Van 2016 tot 2023 heeft Najim El Aissaoui (53) in het groen gestaan als een échte Groenmaker. Na deze zeven jaar bij de Sprong is hij na een aantal sollicitaties doorgestroomd naar Groep De Vlieger. In de tijd dat Najim bij de Sprong werkzaam was, is Stijn Slabinck altijd zijn persoonlijke maatwerkcoach geweest. “Alles wat met het groen te maken had, heb ik van Stijn geleerd” vertelt Najim. Hij voegt hier ook aan toe dat ze het altijd goed hebben kunnen vinden met elkaar en dat de begeleiding heel goed was.

Vrijheid in het groen
Het werk dat Najim bij Groep De Vlieger uitvoert, is het ophalen en ledigen van vuilnisbakken op straat, zwerfafval langs de wegen opruimen en vanaf het lenteseizoen het gras maaien langs de wegen. Waar Najim vroeger in een fabriek werkte, ervaart hij nu vrijheid in het groen. Dat is een wereld van verschil voor hem geweest. Voor Najim was zijn vrijheid weg in de fabriek en deze heeft hij terug gevonden bij de Sprong. Hele dagen buiten zijn is iets wat hij graag doet. Ook nu bij Groep de Vlieger, waar hij zichzelf is blijven ontwikkelen en veel heeft bijgeleerd.

Doorstromen naar Groep De Vlieger
De laatste twee jaar bij de Sprong was Najim klaar om door te stromen. Dit ging niet vanzelf en hij heeft veel gesolliciteerd. Uiteindelijk is het hem gelukt! Wat hij er zelf over zegt? “Gewoon doorgaan, blijven solliciteren en uiteindelijk lukt het”. Najim vertelt dat zijn leeftijd en mogelijks afkomst het traject eventueel bemoeilijkt hebben, dat deze aspecten een rol hebben gespeeld in zijn proces om door te stromen. Maar omdat hij nooit heeft opgegeven is het hem gelukt om een baan te vinden en dus door te stromen.

Hoe het is om bij Groep De Vlieger te werken
Najim vertelt dat je hard moet werken Bij Groep De Vlieger, zelfstandig moet zijn en alles moet weten over de taken die je uitvoert. Het is namelijk een groot bedrijf waarbij zelfstandigheid dan ook een absolute must is. Najim ervaart vrijheid in zijn werk omdat hij elke dag onderweg is, hij werkt continu op andere locaties. Dat is een aspect dat hij fijn vindt aan zijn werk. “Om te rijden en lekker bezig te zijn, dat is voor mij vrijheid” vertelt Najim.

Het succesverhaal van Najim is inspirerend en zoals hij zelf zegt: “Ik geef nooit op. Ik voel mij heel goed en ben trots op mezelf”. Net zoals wij, high five Najim!

Sociale economie inzetten voor uw bedrijf?

Neem contact op

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.