Het nieuwste project van de Techniekmakers geeft vonken!

Tijdens ons jubileumjaar delen we maar liefst 25 authentieke en doorleefde verhalen waar we ontzettend trots op zijn. Stuk voor stuk verhalen die hebben bijgedragen aan het punt waar we nu staan. Al 25 jaar goed voor elkaar! Vandaag het nieuwste project binnen de Techniekmakers: de Lassers. De Techniekmakers van de lasafdeling zorgen voor een ijzersterk resultaat en naadloze afwerking. Deze nieuwe tak geeft onze medewerkers de kans om zich verder te bekwamen in het knelpuntberoep van lasser. En zo misschien ooit een plaatsje op de reguliere arbeidsmarkt te veroveren. Dit lijkt ons een écht high five moment!

Bekijk de video over dit high-five moment onderaan de pagina!

De afdeling lassen past perfect bij de missie van de Sprong, namelijk: het door laten groeien van mensen naar een job in het reguliere arbeidscircuit. Momenteel zijn er in Vlaanderen en België veel knelpuntberoepen, waaronder het beroep lassen. Wij vroegen ons af: waarom niet inzetten op knelpuntberoepen en daar mensen in opleiden zodat de kans op doorstromen alleen maar groter wordt? Vanuit deze gedachten is het nieuwe project ontstaan en heeft de Sprong nu haar eigen mannen en vrouwen van staal!

Hofleverancier voor de knelpuntberoepen
Het doel van de Sprong is om hofleverancier te worden van de knelpuntberoepen. De lasafdeling is het eerste project dat gestart is maar waarschijnlijk komen er door de jaren heen heel wat projecten bij die, net zoals de lassers, een gat opvullen bij de knelpuntberoepen. Wij hebben de handjes, de bedrijven hebben het werk, laten we dat samenbrengen. Dat is een win-win voor beide partijen.

De lasafdeling is opzoek naar simpele laswerkzaamheden zodat bedrijven hun, vaak dure, lassers op de moeilijkere taken kunnen laten focussen. Denk hierbij aan werkzaamheden als honderd stuks bevestigingsijzers maken of duizend gaten boren in profielen.

Onze mannen en vrouwen van staal!
Een van de eerste lassers binnen de Sprong is Kristof, hij is vanuit het fietsenatelier doorgestroomd naar de lassers. Van fietsenmaker naar lasser. Bij ons volgen alle nieuwe lassers hun opleiding bij Lastech, waar ze de basisvaardigheden geleerd krijgen. Hier heeft Kristof bijvoorbeeld geleerd om een constructie te maken, zoals een werktafel en een bordestrap om aan containers te kunnen werken.

Momenteel herstellen de lassers onder andere containers. Het gaat dus niet alleen om het lassen, maar ook om constructies maken en die aan elkaar te plaatsen.

Benieuwd naar de lasafdeling of geïnteresseerd in een samenwerking, lees dan hier meer over het project of neem contact op met Els.

Bekijk hier de video over de lassers!

 

Sociale economie inzetten voor uw bedrijf?

Neem contact op

We gebruiken alleen functionele en analytische cookies om je bezoeken te onthouden.